Tietoa Meriturvasta

Meriturva on valtion oppilaitos, jonka toiminnan päämäärä on parantaa merenkulkijoiden ja muiden vesillä liikkujien turvallisuutta. Toimimme Opetushallituksen ohjauksessa. Palokoulutusyksikkömme sijaitsee Upinniemessä ja pelastautumiskoulutusyksikkömme sekä hallintomme Lohjalla.

Tavoitteemme on tuottaa turvallinen ja mahdollisimman todentuntuinen oppimisympäristö siten, että opiskelijat kohtaavat samoja haasteita kuin aidossakin ympäristössä. Koulutuksessamme on käytössä kattava valikoima autenttista sammutus-, pelastautumis- ja evakuointikalustoa.

Asiakaskuntaamme kuuluvat ammattimerenkulkijoiden lisäksi myös kaikki merelliset viranomaiset sekä lentävää henkilökuntaa. Myös veneilijöille ja laivamatkustajille järjestetään omia turvallisuuskursseja.

Peruslähtökohtamme on kouluttaa ammattimerenkulkijoita kansainvälisen merenkulkujärjestö IMO:n STCW-standardin (Standards for Training, Certification and Watchkeeping) vaatimusten mukaisesti. Tätä silmällä pitäen Meriturva auditoidaan IMO:n vaatimusten mukaisesti viiden vuoden välein. Viimeisin auditointi tehtiin kesäkuussa 2011.

Turvallisuuskoulutusta ilma-aluksesta pelastautumiseen eli HUET (Helicopter Underwater Escape Training) -koulutusta tarjoamme ainoana toimijana Suomessa. EU:n rajaturvallisuusvirasto Frontexin kanssa tapahtuvan yhteistyön kautta koulutuksemme tavoittaa kaikkien EU:n jäsenmaiden viranomaiset.

Olemme sertifioineet organisaatiomme ISO 9001:2008 -laadunhallintajärjestelmään (Bureau Veritas Certification). Näin takaamme toimintamme kehittämisen ja jatkuvan parantamisen. Olemme Suomen kansallisena edustajana IASST (International Association for Safety and Survival Training) -järjestössä, joka maailmanlaajuisesti kehittää toimialan osaamista.

ISO 9001 - Bureau Veritas Certification Member of IASST