Toimintaohje palontorjuntakurssilaisille

Tervetuloa Meriturvan palokoulutukseen. Tutustu näihin ohjeisiin ennen kuin tulet kurssille.

Koulutuspaikka

Meriturvan Palokoulutusyksikkö sijaitsee Kirkkonummella Upinniemen varuskunnan alueella. Saapumisohjeet löytyvät täältä.

Kun saavut Upinniemeen, jää odottamaan kouluttajaamme varuskunnan portin ulkopuolella olevalle parkkipaikalle. Kouluttaja hakee koko ryhmän palokoulutukseen klo 08.20.

Kuitenkin jos ryhmällä on Meriturvan kurssille osallistumisesta riippumatta pysyvät kulkuluvat Upinniemen varuskunta-alueelle, kouluttaja ei tule noutamaan, vaan voitte saapua suoraan Palokoulutusyksikköön.

Muista ottaa kuvallinen henkilöllisyystodistus mukaan!

Upinniemen varuskunta-alueella liikuttaessa on noudatettava ehdottomasti siellä olevia nopeusrajoituksia. Pysäköinti varuskunta-alueella on sallittu ainoastaan pysäköintialueilla! Palokoulutusyksikön pysäköintipaikat sijaitsevat koulutusrakennuksen takana.

Koulutus

Koulutus alkaa klo 08.30. Koulutuksen luonteesta ja ryhmäkoosta riippuen päivän pituus vaihtelee. Pyrimme kuitenkin lopettamaan klo 16.00 mennessä.

Omalla autolla saapuvia pyydämme huomioimaan eteläisen ruuhka-Suomen aamuliikenteen vaikutuksen matka-aikaan.

Terveys

Koulutus sisältää useimmiten fyysistä rasitusta. Tästä johtuen on tärkeää, että koulutukseen osallistuja on terve. Käytännössä normaalikuntoinen osallistuja suoriutuu koulutuksesta.

Jos olet epävarma siitä, onko terveydentilasi riittävän hyvä kurssille osallistumiseksi, varmista lääkäriltäsi mahdollisuutesi osallistua kurssille. Alkoholin tai muiden päihdyttävien aineiden vaikutuksen alaisena ei saa osallistua kurssille. Epäselvissä tapauksissa on mahdollista suorittaa puhalluskoe. Jos olet tai epäilet olevasi raskaana, keskustele kurssille osallistumisesta lääkärisi kanssa. Lisätietoja kurssin sisällöstä ja vaativuudesta saat koulutuskoordinaattorilta.

Osallistuja arvioi omaa terveydentilaansa ennen kurssia täytettävässä osallistumislomakkeessa. Meriturvan henkilökunnalla on oikeus evätä henkilön osallistuminen koulutukseen terveydellisistä tai muista syistä johtuen.

Varusteet

Palokoulutusyksikkö antaa kurssilaisten käyttöön sammutusasun.

Ota itse mukaan:

  • peseytymisvälineet ja pyyheliina
  • sammutushaalarin alle tuleva vaatekerta, suosituksena esim. tekninen alusasu tai vastaava
  • villasukat tai paksummat sukat
  • juomapullo/juomaa

Suosittelemme, että otat mukaan myös varavaatteet mahdollisesti nokeentuvien ja kastuvien tilalle. Kylminä vuodenaikoina on hyvä varustautua riittävän lämpimällä alusvaatetuksella.

Koulutettavien käytössä on kaksi pukuhuonetta, joissa on lukittavat kaapit. Arvoesineet on syytä jättää kotiin, sillä Meriturva ei vastaa esim. kaapeista tai muista tiloista kadonneesta omaisuudesta.

Valokuvaus ja videointi

Upinniemen varuskunta-alueella ja myös Palokoulutusyksikössä kuvaaminen on lähtökohtaisesti kielletty. Meriturvan tiloissa ja harjoitusalueella kuvaaminen on kuitenkin erikseen sovittaessa mahdollista henkilökunnan luvalla.

Ruokailu ja majoitus

Kurssilaisten ruokailu järjestetetään Palokoulutusyksikön tiloissa. Majoitusvaihtoehdoista löydät lisätietoa täältä.

Järjestys

On tärkeää noudattaa henkilökunnan ohjeita Meriturvan tiloissa ja alueella. Asiakkaat ovat vastuussa Meriturvalle tai muille asiakkaille mahdollisesti aiheuttamistaan vahingoista tai kustannuksista. Mahdollisista puutteista tai epäkohdista tulee ilmoittaa Meriturvan henkilöstölle mahdollisimman pian.

Vakuutusturva

Meriturvan koulutuksessa oma tapaturmavakuutus on tarpeen niillä, jotka eivät kuulu työantajan, oppilaitoksen tai muun vakuutusturvan piiriin.

Palokoulutuksessa sattuneet tapaturmat korvataan opiskelutapaturmalain (460/2015) mukaisesti työtapaturmana siten kuin tapaturma-vakuutuslaissa (608/48) säädetään. Valtiolla ei ole tässä laissa säädettyä vakuuttamisvelvollisuutta, mutta valtion varoista on valtion työssä sattuneen työtapaturman johdosta tämän lain mukaan suoritettava korvaus.

Opiskelutapaturmalain (460/2015) mukaan korvataan opiskeluun liittyvissä työhön rinnastettavissa olosuhteissa sattunut tapaturma [silloin kun kyse ei ole työtapaturma- ja ammattitautilain (459/2015) mukaan korvattavasta, eli työsuhteessa sattuneesta tapauksesta]. Korvaus suoritetaan laissa tarkoitetuissa koulutuksissa oleville, ja edellytetään että tapaturma on sattunut opiskelulle ominaisissa olosuhteissa henkilön osallistuessa opetussuunnitelman tai tutkinnon perusteiden mukaiseen työhön rinnastettavaan käytännön opetukseen. Lukuun ottamatta perusopetuksen 7-9 luokkia ja lukiokoulutusta, yleissivistävä tai harrastepohjainen opiskelu ei kuitenkaan kuulu korvauksen piiriin.

Kurssin maksaminen

Kurssimaksu maksetaan ilmoittautumisen yhteydessä verkkomaksuna. Yritykset, jotka ovat Meriturvan sopimusasiakkaita, voivat maksaa myös laskulla. Lasku lähetetään ilmoittamaanne laskutusosoitteeseen kurssin jälkeen.

Kurssin peruutus

Peruutus on tehtävä viimeistään kaksi (2) viikkoa ennen kurssin alkamispäivää, ellei asiakkaan kanssa ole kirjallisesti toisin sovittu. Tämän jälkeen tehdystä peruutuksesta veloitamme 50 % kurssin hinnasta. Jos ilmoittautunut ei tule kurssille, eikä ole peruuttanut varaustaan, veloitamme koko kurssimaksun.

Peruutukset on tehtävä vahvistusviestissä olevaa muokkauslinkkiä käyttäen tai sähköpostitse info@meriturva.fi. Peruuttamisen yhteydessä mahdolliset ennakkoon maksetut maksut voidaan siirtää myöhemmän ilmoittautumisen maksuksi tai pyynnöstä palauttaa vähennettynä 25 euron suuruisella toimistomaksulla.

Lisätietoja antaa: Tarja Juola, koulutuskoordinaattori.