Koulutuksen esittely

Evakuointitilanne merellä on aina vaarallinen. Merihätään joutumista ja merestä pelastautumista voidaan kuitenkin harjoitella etukäteen, oikeiden toimintatapojen hallitseminen parantaa ihmisen selviytymismahdollisuuksia.

Meriturvan pelastautumiskoulutusyksikkö Lohjalla tarjoaa turvalliset, valvotut olosuhteet pelastautumisharjoituksille. Suomen suurimmassa sisäaltaassa sekä Ojamon pelastusvenetakilalla pelastautumista voidaan harjoitella aidontuntuisissa, muunneltavissa olosuhteissa ympäri vuoden.

Laivoilla pelastautumis- ja evakuointiharjoitukset tehdään tavallisesti satamassa kovassa kiireessä, ja ne lienevätkin nykyään laivaväen suurin työturvallisuusriski. Henkilökunnalla on harvoin tilaisuus nähdä ja harjoitella pelastusvälineiden käyttöä todellisessa tilanteessa. Meriturvan pelastautumisyksikössä tämä onnistuu, sillä koulutushallimme laitteet ovat juuri niitä, mitä laivoillakin on käytössä ja simulaattorimme tarjoavat todentuntuiset, riittävän haastavat olosuhteet pelastautumisharjoituksille.

Koulutusta kaikille

Ei tarvitse olla merenkulun ammattilainen päästäkseen harjoittelemaan pelastautumiskoulutusyksikön upeissa puitteissa. Kurssitarjonnastamme hyötyvät niin ammattimerenkulkijat, veneilyharrastajat, helikopterimiehistöt kuin satunnainen vesillä liikkuja, kuten risteilymatkustaja. Osa kursseista sopii myös TYKY-ohjelmaksi tai tiimihengen rakentamiseen.

Esimerkiksi Veneilijän pelastautumiskurssin suosio lisääntyy vuosi vuodelta. Venekerhot ja muut veneilyharrastajat tulevat Lohjalle parantamaan turvallisuustaitojaan ja testaamaan omien liiviensä toimivuutta tositilanteessa.